четвртак, 24. јун 2021.

Od 2. maja 2021.

Sretnem komšiju - iz detinjstva i sadašnjeg komšiju. Nekada smo bili u istoj zgradi, sad nas dve zgrade dele. U neka prošla vremena bi osobe poput njega opisivali rečima ''čovek bogatog iskustva''. Zaista, kako ukratko objasniti ko je on. Za mnoštvo prijatelja i poznanika, dovoljno bi bilo spomeniti nadimak ili  vlasnik tog-i-tog restorana, da bi se veliki deo njegovog uzbudljivog života izlistao pred našim očima. 

Naletim u trenutku kad umoran i uzbuđen prepričava drugom komšiji gde je bio.
Napominjem, nije ga - i dalje - lako umoriti, a bogme, nije ga lako ni zapanjiti, pa time ni uzbuditi. Rekoh - čovek bogatog iskustva.

Naime, pozvali ga prijatelji na Prvomajski, praznični ručak. Objašnjavali mu da će biti sjajna klopa, uz 'Videćeš. Zapanjićeš se.'' i slične pretnje. Vrteo glavom, odmahivao rukom: 

''Mene ćete da fascinirate! Nemojte, breee.. Rekao sam dolazim i - dolazim. Ostalo nije bitno.''
Kad ono....
Nedoživljen roštilj. Meso, rebarca, slanina - bili u pacu, pa u saču, pa na roštilju... nekoliko vrsta hlebova, ručno pravljenih prethodne noći. Moča. Mladi krompirići. Bruka!

U oduševljenju, tom mladom kuvaru - majstoru - reče:
''Čoveče... pa tebe bi trebalo angažovati u staračkim domovima da vršiš eutanaziju... posle ovoga, niko ne bi žalio da umre.''

Kažem. ''Bilo bi fenomenalno napisati roman... snimiti film sa takvom temom..''

.....

Ne zamerite. Čitam knjgu ''Iscelite svoje srce'' i kako pomoći sebi i drugima kod raznih odlazaka i gubitaka. I tu su neophodni razni začini.

Pobeda Života je, svakako, tema današnjeg dana.

Hristos Voskrese, radost donese!

Нема коментара:

Постави коментар